Pella

/nigeria/billeder/Kilba: p70.jpg

Kirken med det karakteristiske bjerg bagved.

Pella var min station, når jeg skulle ud til kursister i Kilbastammen. Det var en mssionsstation med en sygeplejerske som missionær og et infirmeri. I byen var der også en bibelskole, hvor jeg på den allersidste tid inden hjemrejsen kom til at give undervisning.

/nigeria/billeder/Kilba: gaestehus.jpg

Så boede jeg i dette gæstehus. Ret stort var det; jeg husker ikke indretningen, men det var vist lavet sådan, at man skulle kunne klare sig selv. Det blev nu ikke aktuelt; jeg spiste hos missionæren. Sådan var det skik, og man skulle selvfølgelig betale lidt for det.

Det var ikke nødvendigt for missionæren at lave mad selv, for sædvanligvis var der en kok knyttet til stedet.

På et senere tidspunkt var stationen beboet af et ungt lægepar. De var flinke nok; men jeg kunne alligevel ikke lade være med at godte mig lidt ondskabsfuldt, da jeg en morgen hørte fruen hilse kokken med et 'yaya kaciya?'. Han svarede høfligt med et af de sædvanlige svar på sådan en hilsen, for han vidste godt, at hun mente 'yaya gajiya?', der betyder 'hvordan er det med trætheden?'. Det som hun faktisk var kommet til at sige, må have betydet, 'hvordan har forhuden det?'. - Det minder mig om, at Annalise en gang kom til at tiltale en kok 'kuki'. Det blev han nok noget stødt over; en kok heddeer 'kuku'; Annalise havde kaldt ham 'småkage'.

Endnu senere blev stationen overtaget af et dansk ægtepar, hvor manden var lærer og konen sygeplejerske. De har vist været rigtig gode til at komme i kontakt med de omkringboende. Det var i alt fald med dem, Annalise og jeg en dag kørte langt ud i bushen for at besøge en fulanerfamilie, der havde slået sig ned der temmelig konstant.

/nigeria/billeder/diverse: p67.jpgDet var nok her ved Pella, at jeg første gang så fuglereder af denne slags. Et træ kunne være fyldt med dem; de lignede store frugter. Væverfuglen kaldte vi den. Den regnes for et skadedyr, for den kan fortære en frygtelig masse korn.

 


Sti: Pella ⇒ Kilba

Oversigt