Sigøjnerne

Jeg kom desværre ikke til at genopleve en sigøjnerbazar i parken. Til gengæld fik jeg lov til at komme med på en lille udflugt som rejseselskabet Vitus havde arrangeret til en af byens restauranter, hvor man bød på flamenco, endda flamenco puro, det der skulle være den helt originale sigøjner-flamenco. Det kunne vi nyde til en 3-retters midddag.

Her er et par videoer. Først den indledende. Hvis danske violinister ville undgå deres skuldersmerter, kunne de måske tage ved lære af violinisten her.

De to damer skulle selvfølgelig også danse. Først den ældre og så begge.

Den ældre dansede et par danse, hvor hun så rigtig vred ud. Men i andre danse kunne der smiles. Det var nyt for mig. Flamenco er jo så tit forbundet med frustration, sorg, skuffelse.

Tæt ved restauranten var vi forresten kommet forbi en bar, hvor jeg dagen i forvejen havde været inde at få et kop expresso. Da jeg skulle betale, havde jeg ingen småpenge, så jeg rakte værtinden en 50-euro-seddel. Den tog hun imod, men vendte kort efter tilbage med den besked, at hun ikke kunne veksle den, men det gjorde igenting; jeg kunne bare komme tilbage i morgen og betale. Jeg vidste jo ikke, om jeg ville være der i morgen, så jeg fandt en bank og fik vekslet til mindre sedler. Så tog hun imod betalingen, men tilføjede, at det kunne da godt have ventet til i morgen.


Sti: Byen ⇐ Sigøjnerne

Oversigt