Udrejsen

Der går busser mellem Esbjerg og Billund lufthavn, så jeg trillede bare min kuffert ned til busstationen for at komme med den bus, der gik ved 15-tiden.

/ferier/billeder/2018/Almunecar: IMG0024B.jpgPå busstationen, som jeg næsten aldrig havde besøgt før, faldt mit øje på dette, en skulptur skænket af de håndværkere, der havde opført bygningen. Hvorfor mon kunstneren havde ulejliget sig med at lave den? Og hvorfor havde håndværkerne betalt penge for den? Nå, det er nok mig, der er en gammel, gnaven rindalist.

I lufthavnen lykkedes det mig at checke ind uden at spørge nogen om hvordan. Så var det tid til aftensmad i den store restaurant.

Nu opdagede jeg sandelig, at der et sted var et skilt til et rygerum! Jamen, så måtte jeg da have tændt min pibe. Men hvor var det rygerum? Det viste sig at være et par små bure, hvor det kunne stå et par mennesker i hvert. OK, da. Men det var der nu ikke meget ved. Rygning betragtet som en slags nødtørft.

Rejsen i flyet blev i nogen grad forsødet ved, at jeg kom til at sidde ved siden af et par rare damer, der vistnok begge havde egne huse i Andalusien.  Klokken var nok nær 23, inden vi landede i Malaga, en hård landing forresten.

Så var det om at finde den bus, der skulle køre mig ud til Almunecar. Her skulle jeg ved udgangen kigge efter en skranke med navnene World 2 Meet og RUSADIR. Sådan en var der ikke, men der stod nogle få med skilte, der henvendte sig til enkeltpersoner. Dem spurgte jeg. Der gik et lys op for en af den, havde det ikke noget at gøre med "transfer"? Jamen, så var det ovre på den anden side. Og der stod der rigtignok nogle guider. En af dem var den, jeg skulle bruge. Hun førte mig helt ud til bussen, hvor der allerede sad nogle passagerer. Jeg hilste på dansk og fik svar fra en enkelt dame. Hun var nu ikke med Hjerting Rejser; skulle ganskevist til Almuñecar, men havde arrangeret sin rejse selv. Hvordan hun så kunne komme med denne 'shuttle bus'? Så lærte jeg, at den kunne man bestille plads i over nettet. Det var en god oplysning, som kan blive nyttig næste gang, man skal på rejse.

En shuttle bus har ikke nogen bestemt rute, men men kører folk til og fra de steder, som de har bestilt tur til. - Vi kom vidt omkring, og da vi var kommet til Hotel Bahia Tropical i Almuñecar, nærmede klokken sig 2 om natten. Ialt en rejsetid på næsten 11 timer.

I receptionen mødte jeg en dansker, der var i færd med at indgive en skriftlig klage på engelsk. Han var ikke ret god til engelsk, og tilmed var hans håndskrift vanskelig at tyde. Klagen gik ellers ud på, at en cikade forstyrrede hans nattesøvn. Om jeg kunne engelsk? Joh da så nogenlunde. Om jeg kendte cikader. Ork jo (vi havde jo boet i Afrika). Han bad mig kigge på klagen. Det gjorde jeg så - og foreslog, at han opgav sin klage og i stedet glædede sig over cikadesangen. Det så faktisk ud til, at han tog det forslag til sig!

Ankommet til mit værelse ville jeg da gerne ryge min kære pibe færdig; men det var plat umuligt at åbne døren til altanen. Det måtte vente til næste dag.


Sti: Udrejsen ⇒ Hotellet

Oversigt