Byen

Hvor stor byen er, ved jeg i  grunden ikke. Den for turister interessante del af den ligger imellem to floder, Rio Seco (den tørre flod) og Rio Verde (den grønne flod).

/ferier/billeder/2017: SAM_0358.JPGMin egen gade, Avenido Costa del Sol, finder man foroven til venstre (mod nordvest) på kortet nedenfor. Fra min adresse var der vel 800 meter ned til broen over Rio Seco.

Her er et kig ned over floden. Den er ganske rigtigt tør. Lige nu! Den manglende bevoksning midt i løbet vidner om, at der på visse tider løber vand her. Floden er også omgivet af solide mure.

Rio Verde, som løber i den vestlige ende af centrum, er lidt mindre tør. Der stod vandpytter. Men murene omkring den er langt højere. Den skal nok kunne rumme nogle dramatiske vandstrømme.

Hvis det gjaldt om at komme hurtigt ned til stranden, kunne jeg bare vælge vejen langs floden.

 

/ferier/billeder/2017: scan0001-mini.jpg

Før markøren hen over billedet for at se et i en større version.

 

Den ældste del af byen må være det kvarter, hvor man finder tallene 2 og 3. Kortet er noget urpæcist og har vist slet ikke alle smøgerne med. Det er noget af en labyrint, og man kommer ikke til at gå ret mange meter ligeud; det går enten op eller ned, somme tider ret så stejlt. Nogle af smøgerne er formet som trapper.

Jeg fik mig et bedre kort for bedre at kunne finde rundt; men svært var det alligevel, for på kortet står vejnavnene nok; men hvor står de i de gader, man lige befinder sig i? Så for det meste gik jeg bare rundt på må og få, og det kunne jeg have glæde af at gøre længe endnu. Hist og her støder man ind i små dejlige pladser, hvor der måske ligefrem er en lille bar, hvor man kan få sig en drink. Og drinks skulle man ikke spare på. En kop kaffe kostede normalt € 1,20, og så var den endda stærk og velsmagende; kopperne var altid små; aldrig de store baljer, som man får i Danmark, og som til gengæld ikke smager af noget. Fanta og Cocacola var nok lidt dyrere, men ikke sådan, at det kunne vælte noget budget.

Gaderne i labyrinten kunne være af beton, men undertiden også med den smukke brolægning, som man finder nogle steder i Alhambra. Her skal man nok ikke tro, det er et levn fra maurertiden; men et ekko af maurernes kultur er det trods alt.

/ferier/billeder/2017: SAM_0360.JPGAlmuñecar er palmernes by. I Afrika så vi måske lige så mange, men næppe så mange forskellige slags.

 

/ferier/billeder/2017: SAM_0385b.jpgDette billede er jeg lidt stolt af. Det er taget direkte imod solen, der gemmer sig oppe bag en palmetop. Det er fra en af strandpromenaderne. Jeg tog det lige før mit møde med de syngende og spillende sigøjnere.

 

/ferier/billeder/2017: SAM_0384.JPGEt andet billede fra disse mondæne promenader.

 

/ferier/billeder/2017: SAM_0339b.jpgEn dag, da jeg var oppe at gå i labyrinten, tog jeg dette billede med henblik på at kalde det "typisk kabelføring i Spanien". Jeg tænkte på min påsketur til Malaga, hvor en af processionerne havde svært ved at komme under et af kablerne. Men så meget har jeg nu heller ikke været omkring i landet, at jeg ved, om den er typisk. Og hvordan ville det have set ud hos os, hvis vi havde bygget alting på klippegrund, som man ikke lige sådan kan grave grøfter i?

 

/ferier/billeder/2017: SAM_0351.JPGDen nordlige ende af byen, hvor jeg boede, manglede ikke bekvemmeligheder. Her er jeg inde i et anlæg mellem to befærdede veje. Der er vand at hente (jeg prøvede nu ikke at drikke af det), og løvet er så tæt, som der havde været tag over anlægget. Det var godt den dag, da solen brændte. Bænke var der også. En venlig by kendes på, at der er gode steder at sætte sig for den vandrende.

Læg mærke til brolægningen. Den må være maurisk inspireret.

 

 

 Note: Min egen gade
Note: Seværdighederne
Sti: Lejligheden ⇐ Byen ⇒ Folk

Oversigt