Extremadura

Meget af vinteren havde jeg brugt til at læse op om denne spanske provins. Det var sådan set en fornøjelse at bestille bøger hjem fra Spanien. Hvis man bestilte en bog fra Casa del Libro om mandagen, kunne man næsten være sikker på at få den om onsdagen.

Hen i april tog jeg afsted. Det gik fint. Jeg kunne holde en høj fart. Trafikkøer var der ikke meget af. Kun en enkelt gang måtte jeg holde helt stille, og det kun i 3 sekunder. Der blev kun brug for een overnatning i Tyskland. Nær Mülhouse fik jeg øje på noget, der lignede en gletcher i bjergene ude til venstre. Det stjal min opmærksomhed fra vejen; i overhalingsbanen opdagede jeg for sent, at trafikken var ved at gå i stå, bremsede hårdt op, men undgik ikke at ramme bilen foran.

Heldigvis var der ikke sket noget med manden i den bil, jeg havde ramt. Han kunne have fået et piskesmæld, men det var ikke sket. Vi udvekslede oplysninger og fik tilkaldt politiet, som optog rapport. De rare politibetjente fortalte, at de kunne ikende mig en "Wahrnungsgeld" på € 35, men det ville de nu ikke. Så gav de hånd og ønskede mig god rejse. Vorsicht! Ja og tak, og så kunne jeg køre videre.

Bilen havde fået ødelagt venstre forlygte,, og blikket var blevet noget forvredent; men jeg syntes egentlig godt, jeg kunne fortsætte rejsen til Spanien, hvis jeg lod være med at køre i mørke. Så jeg fortsatte til en campingplads i Frankrig. Her blev jeg bragt på bedre tanker. Det viste sig, at den læk, der var under køkkenvasken sidste år, ikke var blevet ordentligt repareret, og at klare et ukendt antal dage i Spanien uden vand i hanerne var ikke til at tænke på. Jeg måtte søge hjem igen.

Denne gang slap jeg ikke for bilkøerne. På vej mod Frankfurt tror jeg, at der var tre timer, hvor jeg tilbragte mere tid med at holde stille end med at køre. Ligemeget med mig, der bare var en pensionist på ferietur; men alle disse hundreder af mennesker, der var på vej til arbejde! Sikket spild!

Det tog sin tid, inden bilen var klar igen. Og i mellemtiden måtte temperaturen i Extremadura være steget til et niveau, jeg ikke ville befinde mig godt med. Det var så årets store tur til Extremadura.

 


Sti: Extremadura ⇒ Læsø

Oversigt