Hjemad

Dagene i Wittenberg havde været meget varme, og på hjemturen blev det endnu varmere. Jeg - i mit vintertøj - konstaterede på et tidspunkt, at termometret i kabinen stod på næsten 50 grader.

/ferier/2016/billeder: TYw13.JPGPå vej hjem fra Berlin kom Annalise og jeg engang gennem et meget smukt område med lyng og marehalm og mange søer. Det måtte være Mecklenburgishe Seeplatte, så jeg satte navigatoren til at føre mig hen til Camping am See ved Alt Schwerin. Det var slet ikke det landskab, som jeg havde søgt; men nu var jeg her altså.

Striben over søen er en større fugleflok, ænder måske.

Pladsen var en lang, smal stribe langs søen. Det lykkedes mig - med campingchefens hjælp - at bakke ind i en læskærm på nabogrunden. Men det gjorde ingenting, sagde den rare kone. Det kunne hendes mand reparere, når de kom hjem. Jeg burde have leveret en flaske rødvin eller lignende ved afrejsen; men det var jeg for sløv til at tænke på.

Dagen efter kørte jeg ind over Schwinzer Heide i håb om at finde det landskab, der havde betaget Annalise og mig. Jeg fandt det ikke; fandt ikke engang hede.

På en rasteplads hjemad måtte jeg konstatere, at kvindernes ligestilling ikke er gennemført, så længe køerne foran dametoiletterne er så meget længere end dem foran herrernes toiletter.

 

 


Sti: Wittenberg ⇐ Hjemad

Oversigt