Gibralfaro

En dag, da jeg endnu syntes, jeg måtte skåne benene lidt, tog jeg en taxa op til borgen Gibralfaro, der ligger helt oppe på toppen af det lille bjerg øst i byen, oven over den anden borg, Alcazaba. Det var sådan set fornuftigt nok, for der blev rigeligt med gåen oppe på borgen.

/ferier/billeder/2013: SAM_0121.JPG

Udsigtern var flot heroppefra.

 

/ferier/billeder/2013: SAM_0124.JPG

Et parti i borgen.

 

/ferier/billeder/2013: SAM_0125.JPG

Parti af ydermuren.

 

På en plads i borgen var der indrettet et lille militærhistorisk museum. Det havde ikke noget at gøre med maurerne, men var interessant nok.

Det var også interessant at få at vide, at på et nærmere angivet sted var der - her på toppen af bjerget - en brønd, som maurerne havde boret ned gennem alle klippelagene. Den er vel ikke gået helt ned til de vandførende lag, har nok tjent som cisterne. Vandforsyningen måtte kunne blive et problem, hvis en borg på en bjergtop kom under belejring.

/ferier/billeder/2013: SAM_0139.JPG

Nogle dage senere måtte jeg gøre bod for den extravagance at have taget en taxa, så jeg fandt vejen til fods, en kombination af trapper og meget stejle stier. Det var en hamber omgang, der nok kunne gøre en fortjent til et glas juice på toppen. Udsigten var igen upåklagelig. Til højre for fyrtårnet ser man et af de skibe, som Magellan sejlede jorden rundt med (eller højst sandsynligt en kopi).

Vejret er lidt gråt. Det var de tit under min ferie. Når man ikke er kommet til Solkysten for at tage solbad, men for at vandre rundt, så er lidt kølighed ikke af vejen.

 


Sti: Byen: Alcazaba ⇐ Gibralfaro ⇒ Havnen

Oversigt