Angeln

Angeln er området mellem Flensborg og Slesvig fjorde. Det er vist derfra, anglerne udvandrede til England engang. Det er også der, der skal være en hel del granitkirker med flot stenhuggerarbejde.

Sørup

Vi valgte at gøre holdt i Sørup, en lille by på vejen mod Kappeln. Politikens 'Turen går til Nordtyskland' nævner en kirke her, som nok er bygget af en af Valdemarerne.

../billeder/2009: 665-mini.jpg

Kirken var faktisk flot med meget højre mure, der tilsyneladende aldrig har været ødelagt af de hvælvinger, det blev moderne at indbygge i den gotiske tid. Der stod et par overdådige buketter i kirken.

Ifølge byens egen hjemmeside er der 4200 indbyggere i Sørup; det var slående, så velfungerende en så lille by kunne være. Der var både sparekasse og bank, eget bibliotek, egen politistation samt mange andre forretninger.

Kappeln

Videre til Kappeln, der ligger ved Sliens munding. Camperpladsen her er gratis, og der var heldigvis een ledig plads. For at komme ind til byen skulle vi blot gå en kort tur fra pladsen og hen over den bro, der fører over Slien. Så var vi straks på et stort marked, der holdes den sidste søndag i hver måned; og det var netop, hvad det var den dag. Men først måtte vi have penge, så vi fortsatte længere ind i byen, til vi fandt en pengeautomat. Navigatoren kunne have fortalt, hvor automaterne stod; men det havde vi ikke opdaget endnu. Der var nogle polske uldvarer, som Annalise så på; men lige netop den trøje, som hun havde lyst til, var udsolgt i hendes størrelse. Måske smutter vi til Kappeln, når det igen bliver sidste søndag i en måned.

ferier/images/ture/2009: 666-mini.jpg

Udsigt over en del af markedet fra broen. På en trappe i forgrunden er der en bronzeskulptur af en lille fiskermand med en kasse fisk ved siden af.

På tilbagevejen over broen kiggede vi på en sildegård, der er lavet af grene ude i fjorden. Det er en efterligning af det, man i middelalderen brugte til at lede silden ind i ruserne. Ovre på vor egen side er der et par gode restauraner. Vi betvang vores indgroede sparsommelighed og gik ind på den ene (og måske bedste) og fik et overdådigt måltid, hvor hovedingrediensen var 4 slags fisk. Der var sild, rødspætte, havlaks og en fjerde, hvis navn vi ikke genkendte. Desuden et par kæmperejer. Da vi betalte, fik vi i tilgift hver et glas honningøl. Vi ville nok kalde det mjød.


Sti: Nyanskaffelser ⇐ Angeln ⇒ Slesvig og saltruten

Oversigt