Sydsjælland

Vi havde egentlig tænkt på at tage en tur til København, men havde alligevel ikke rigtig lyst. Så fandt vi på, at vi skulle se nogle af de sjællandske byer, vi engang havde lært om i skolen, men aldrig havde fået at se.

../billeder/2007: skaelskoer1-mini.jpg

For eksempel Skælskør, der lå der så ensomt ude i et hjørne af Sjælland. Fra campingpladsen kunne vi spadsere lige over i byens centrum på den anden side af vandet.

../billeder/2007: skaelskoer2-mini.jpg

Der må have været en del handel i havnen engang. Det antyder en sådan bygning.

../billeder/2007: skaelskoer3-mini.jpg

Men nu er det nok især turismen, der er den fremherskende industri. I Skælskør kan man iøvrigt køre i sporvogn. Da Københavns sporveje blev nedlagt, erhvervede byen et par af sporvognene. Men kun til turisme.

../billeder/2007: vordingborg1-mini.jpg

I Vordingborgs lange gågade finder man et sted denne skulptur. Kunstneren må være den samme, som har udsmykket Svømmestations foyer i Esbjerg.

../billeder/2007: vordingborg2-mini.jpg

Valdemar Atterdags gåsetårn er på sin plads. Så har vi set det med egne øjne. Og i tilgift fik vi jo set det omfattende fæstningsanlæg.

../billeder/2007: iselingen1-mini.jpg

Tæt uden for Vordinborg finder man herregården Iselingen. Her var vore forældre undertiden på besøg. Godsejeren var nemlig Fars farbror Peder Lind. Vi drenge gik undertiden i nålestribede benklæder med silkefoer. Det kunne ske, når den rige onkel havde sendt en pakke af sit aflagte tøj til den fattige præstefamilie i �?lbæk.

../billeder/2007: iselingen2-mini.jpg

Vi var kommet ind til gården ad den vej, der førte til avlslbygningerne. Den rigtige indkørsel foregår ad en vej, der går igennem en mindre landbrugsejendom.

../billeder/2007: iselingen3-mini.jpg

Avlsbygningerne var nu også værd at kigge på!

Turen gik herefter til Stege. På vejen så vi nogle kirker med meget spændende kalkmalerier.

../billeder/2007: stege2-mini.jpg

I centrum fandt vi en lækker gyde med byens velnok bedste restaurant. Det var desværre ikke den, vi valgte om aftenen.

Gyden havde også et virkelig godt antikvariat, hvor vi forsynede os med lekture i tilfælde af regvejr.

../billeder/2007: stege-mini.jpg

Er det her i Stege, at arkitekten har fundet inspiration til det nye kgl. bibliotek (Diamanten) i København? En nødtørftigt overdækket husbåd.


Sti: Sydsjælland ⇒ Vestjylland

Oversigt