l'Isle-sur-le-Doubs

Nu var vi ved at være tilfredse med ferieudbyttet. Vi kunne vende hjemad og skulle bare lige undervejs gøre ophold i Obernai i Alsac, som vist var et besøg værd.

Men vi gav os god tid. Valgte nogle kønne bjergveje op igennem Jura-bjergene og kom ud til de store veje i nærheden af Besançon. Så kunne det gå lidt hurtigere, og dagen var heller ikke helt ung mere.

Vi begyndte at blive noget søvnige, og da vi kom igennem en lille by ved navn l'Isle-sur-le-Doubs, blev vi enige om at holde ind på campingpladsen dér.

Her var alting fladt, så vi kunne komme rundt i byen på cykel. Byen lå, som navnet siger, på en ø i floden Doubs. Der var et hotel ved siden af en kaj med et par motorbåde. Mon det var her, vi endelig skulle have en god fransk middag? Næh, de serverede ikke mad om søndagen. Heldigvis, der var godt beskidt. Vi fandt en anden restaurant. Beklager, ingen servering i weekenden. - Det var helt fornøjeligt at finde en by, der var så uinteresseret i turister.

../billeder/2005: isle-1-mini.jpg

Seværdigheder var der ikke mange af. Men byen havde da engang haft en fabrik, der lavede møtrikker og bolte til hele verden. Nu var der en rar bypark på stedet, hvor man havde beholdt en murstensovn og lidt andet som dekorative elementer. Engang i 1800-tallet var der blevet lavet et slusesystem, som kunne drive fabrikkens turbiner.

 

../billeder/2005: isle-2-mini.jpg

Her et kig ind mod parken.

 

 


Sti: Jurabjergene ⇐ L'Isle-sur-le-Doubs ⇒ Obernai

Oversigt