Udturen

Vi fandt nemt ind i Belgien, som vi straks længtes meget efter at komme ud af igen.Der var så beskidt. På en rasteplads var der en toiletbygning. Den var lukket, så folk havde besørget udenfor.

Så vi fandt en udmærket motorvej, der kunne føre os i retning af Sedan.

Sedan

/ferier/billeder/2004: sedan-6.jpgCampingpladsen ligger på en ø i floden. Der var dyreskue lige ved siden af, flotte arbejdsheste af en race, som man dyrker på den egn, Ardenner-racen.

 

/ferier/billeder/2004: sedan-7.jpgEn måde at præsentere hestene på. De skal løbe i cirkel. Manden til højre i billedet skal holde hestene så nært centrum som muligt, mens manden ude i den modsatte fløj får en god løbetur rundt.

 

/ferier/billeder/2004: sedan-1.jpgDyreskuet var kombineret med byfest, Foire de Sedan. I mange gader var der tæt med mennesker.

 

/ferier/billeder/2004: sedan-3.jpgHer er nogle serveringstelte..

I mange af byens gader var der stillet boder op med alt fra slik til lænestole og springmadrasser. Vi købte nogle lommetørklæder, vistnok i damestørrelse, for herrelommetørklæderne var på størrelse med mindre lyseduge. Nogle arbejdssokker fik jeg også. De var billige, men nok ikke billige nok; det viste sig, at de var strikket uden hæl, så de egentlig bare var rør, der var lukket i den ene ende. De holdt ikke længe.

 

/ferier/billeder/2004: sedan-2.jpgVores frokost bestod af hver en galette:  En stor, tynd pandekage lægges på en varmeplade påsmurt fedt, en æggeblomme slås ud, og hviden fordeles, to stk. skinke og en håndfuld reven ost oveni, dertil salt og peber. Kanterne af pandekagen bøjes ind mod midten, så at fyldet stadig er synligt. - Vi fik et glas cider til.

 

/ferier/billeder/2004: sedan-5.jpgHer i byen er den fæstning, hvor Napoleon III søgte ly med vistnok en hær på 120.000 franske soldater.

Han måtre overgive sig.

Der er museum i fæstningen nu; men i denne omgang havde vi ikke lyst til at se det. Så vi kørte videre næste dag.

 

 

 


Sti: Udturen ⇒ Troyes

Oversigt