Troyes

Navnet udtales som det franske ord for talordet 'tre'.

/ferier/billeder/2004: troyes-1.jpgVi ankom til byens dejlige kommunale campingplads, der ligger i udkanten af byen.

Servicebygningerne er placeret i en rundkreds nær det sted, hvor vi holdt. Den høje tagkonstruktion er med rigeligt og kraftigt tømmer, der er tappet sammen på samme måde som de gamle bindingsværksbygninger i centrum. Der er restaurant, bordtennis; toiletterne er rene og med rigeligt varmt vand.

På toiletterne hang tegninger med "Bill's tip": en advarsel om, hvordan en tyv kan skære hul i teltet og nå ind til ens værdigenstande, hvis de ligger for tæt ved ydervæggen.

Bill er nattevagten. Tegneren er en ung amerikaner, der p.t. fungere som receptionist. Han har travlt med at søge på nettet på ordet 'trap', fælde. Han vil gerne lave en fælde, der kan fange tyveknægtene. Lige nu er han standset op ved "The Ho Chi Minh trap". Det er et overdækket hul af form som en brønd, i siderne forsynet med møllehjul med spidse vinger. Når en mand falder ned i hullet, vil han på vej ned blive spiddet adskillige gange af de møllehjul, der er blevet sat i gang af hans egen bevægelse nedad. - Den model forekom ham nu en kende for drastisk.

 

/ferier/billeder/2004: troyes-8.jpgHer er receptionen.

Vi tog en bus ind til centrum. Folk var utroligt hjælpsomme. En viste, hvad vi skulle gøre med vores billet. En anden var  udpegede  turistkontoret. Og da vi stod uden for og kiggede på et kort, var der straks en nobel herre, der spurgte, om der var noget, han kunne hjælpe os med.

 

/ferier/billeder/2004: troyes-2.jpgVi fandt ind i en park i nærheden, hvor vi kunne sidde, mens vi orienterede os om byens seværdigheder. Der var adskillige skulpturer i parken.

Byens centrum ser ovenfra ud som en champagneprop. Det er delt i en gammel del og en meget gammel del. Vi koncentrerede os den meget gamle.

 

/ferier/billeder/2004: troyes-6.jpgDer er en del bindingsværksbygninger fra senmiddelalderen. Her er vi ved den restaurant, hvor vi fik vores frokost, en galette med tomat, æg og ost, og derefter en crêpe med med ribssyltetøj. Begge dele er pandekager; men den sidstnævnte er usaltet.

 

/ferier/billeder/2004: troyes-7.jpgBindingsværksbygning under restaurering.

 

/ferier/billeder/2004: troyes-3.jpgEn af turistattraktionerne, Ruelle des Chats, kattegyden, der er så smal, at kattene kan springe over den.

 

Vi så også en enkelt kirke inden middagslukningen. En af dem var domkirken. Det var her, Jeanne d'Arc førte den unge konge hen for at få ham retteligt kronet. - Det var også i Troyes, at tempelherreordenen blev grundlagt i 1118 med ordensregler af Bernhard af Claurvaux.


Sti: Udturen ⇐ Troyes ⇒ Auxerre

Oversigt