Bayeux

Det tog lang tid at komme til Bayeux. Først op i nærheden af Le Havre for at komme over på den rigtige side af Seinen. Og så forbi Caen!! Her er ringvejen indrettet sådan, at man automatisk får hele turen en gang til, hvis man ikke har fundet en udkørsel. Og vores var svær at finde. Man skulle ud i venstre side af vejen, på tværs af overhalingssporet. Det opdagede vi ved 3. forsøg.

Campingpladsen i Bayeux var fuldt belagt. Vi fik anvist en plads langt væk fra byen. Den fandt vi ikke. Men vi havnede på en udmærket plads i nærheden af et ballonmuseum. En venlig flamlænder kunne fortælle os, at der var en stor, gratis autocamper-plads inde i Bayeux. - Den fandt vi dagen efter.

Bayeux-tapetet, der over 70 meter beskriver omstændighederne ved Wilhelm Erobrerens indtagelse af England i 1066 var en god oplevelse. Det blev omhyggeligt præsenteret og forklaret.

Her på nettet kan man se billederne på denne adresse: http://hastings1066.com/baythumb.shtml.

Tapetet er nok blevet til på foranledning af Wilhelms halvbroder, biskop Odo, der også lod Bayeux domkirke bygge.

Nyt for os var general de Gaulles tilknytning til byen. Efter invasionen, der begyndte den 6. juni 1944, gik han i land her den 14. juni, og befolkningens hyldest overbeviste præsident Roosevelt om, at de Gaulle var Frankrigs legitime befrielsesregent.

I 1946 kom han tilbage til byen og udkastede her sine tanker til den forfatning, han ønskede for Frankring. Den kom først 12 år senre, i 1958.

/ferier/billeder/2003: bayeux1.jpgVi var inde at se det lille de Gaulle museum. Der var mange skriftlige minder på museet. Det var vore sprogkundskaber ikke gode nok til.

 


Sti: Seine-bredden ⇐ Bayeux ⇒ Invasionskysten

Oversigt