../billeder/2002: kort02.jpg

Puente la Reina

../billeder/2002: scan0005.jpg

Dronningebroen er en af stationerne på pilgrimsruten. Byen hedder det samme som broen, der blev opført af en dronning i middelalderen for at lette pilgrimmene deres vandring til Santiago.

Der var en stejl vej op til et herberge for pilgrimme. Der kørte vi op. Her var man ved at anlægge en campingplads; men den var ikke færdig endnu, så vi kørte ned igen og parkerede lidt ved et andet herberge ved siden af den gamle Mariakirke. Den er meget mørk, har 2 tøndehvælvinger. Der var ingen mennesker i kirken, så jeg forsøgte at messe. Det lød smukt under hvælvingerne.

Cluny i Bourgogne, den tidlige middelalders religiøse kraftcenter, har haft stor indflydelse på den kirkelige kultur langs caminoen. For denne bevægelse var messen i kirken en hovedhjørnesten, og den skulle kirkearkitekturen tjene.

../billeder/2002: scan0005b.jpg

Vi søgte ind mod centrum. I en fotoforretning fik vi nyt batteri til fotografiapparatet. Det foregik på spansk (sådan omtrent). 'Hable español bien', sagde manden. Det var jo smigrende; men det mærkelige var, at h'et kunne høres. Sådan er det åbenbart her på egnen.

På turistkontoret fik vi noget materiale, bl.a. ovenstående kort, der viser broen. Vi fik at vide, at der var en seværdighed, vi var sprunget over på vejen hertil. Det var et højt beliggende Mariakapel, som var opført af tempelherrerne.

../billeder/2002: scan0007.jpg

Så kørte vi tilbage. Fandt en bjergtop, som vi søgte op mod. Vejen blev snart til grusvej; den blev så stejl, at vores stærke camper var ved at gå i stå i 2. gear. Fortryde og vende om var der ingen mulighed for, så smal som vejen var. Vi kunne kun håbe på, at vi ikke mødte en anden bil for nedadgående - og at der øverst oppe ville være plads nok til at få bilen vendt.

../billeder/2002: scan0008.jpg

Det var der da heldigvis. Men det var ikke Mariakapellet, vi var kommet op til. Det var en af tempelriddernes fæstningskirker, hvorfra de kunne holde øje med røvere og saracenere (maurere), der kunne være til fare for pilgrimmene.

Der var ikke plads nok til, at man kunne få et ordentligt foto af selve kirken, så det blev bare til en udbygning og lidt brystværn.

Tempelridderne var lige som cluniacenserne meget interesserede i caminoen, men altså med et andet speciale, det militære.

../billeder/2002: scan0009.jpg

Vi måtte længere tilbage ad vejen, og så fandt vi da kapellet, en 8-kantet kirkebygning med en meget elegant buegang omkring. Det er vores camper, der pryder billedet foran kirken.


Sti: Camino 1 ⇐ Camino 2 ⇒ Camino 3

Oversigt