Billeder fra Cuba, 3

Til Billeder 1
Til Billeder 2
Tilbage til min hjemmeside

Spillemænd
Når man går på bar i Trinidad, varer det ikke længe, inden der er dukket spillemænd op, som vil underholde os og selvfølgelig også gerne tjene en skilling.
Hotel i Trinidad
Udsigten fra hotellet i Trinidad var ikke værst. Her på billedet kan man ikke se, at der bag vore lejligheder holdt store turistbusser med motoren gående (sikkert for at holde gang i deres air condition). Udstødningen fandt lige ind i vore lejligheder; men det blev der nu sat en stopper for, så snart vi påtalte det!
Isbar
En isbar i Bayamo. Iskager er meget populære i Cuba - og meget velsmagende!

Bayamo er den by, hvorfra sukkerbaronen Carlos Manuel de Céspedes startede Cubas første befrielseskrig i 1868 mod Spanien. Han og andre forkæmpere for den nationale befrielse holdes højt i ære.
Hønsehuset
Et stykke uden for Santiago de Cuba finder man "hønsehuset", hvor den unge Fidel Castro og hans kammerater forberedte angrebet på Moncada-kasernen i 1953 under foregivende af, at de var hønseavlere. - Nu ser det sådan ud. Det er idag museum.
Moncada kasernen
Moncada kasernen i Santiago de Cuba, som Fidel Castro og hans kammerater forsøgte at indtage i 1953. Det blev en fiasko. Nogle faldt i kampen; nogle blev såret og indlagt på hospitaler i byen. Her blev de fleste myrdet af Batistas soldater. Castro og nogle få andre reddede livet, fordi de blev fanget af en retsindig officer, der ikke ville dræbe fanger.

Man har omhyggeligt bevaret skudhullerne i facaden. Idag er en del af kasernen museum. Resten tjener som skole i overensstemmelse med det løfte, som Castro gav den gang om, at Batistas kaserner skulle omdannes til skoler.Sti: Billeder fra Cuba 2 ⇐ Billeder fra Cuba 3 ⇒ Terroristleder fanget

Oversigt

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: Adgang [file] => /customers/0/4/0/geltzer.dk/httpd.www/cuba/billed3.php [line] => 210 )