Vi svarer strengt, samvittighedsfuldt og forstandigt.

Fastslog Ricardo Alarcón med henblik på Loven om Beskyttelse af Cubas Nationale Uafhængighed og økonomi i en konference med udenlandske korrespondenter og cubanske journalister.

Af María Julia Mayoral, dagbladet Granma.

Cubanerne bliver ved med at have alle deres grundlovsmæssige rettigheder; og de overgår dem, andre borgere kender; men det, som vi vil, er at svare strengt, samvittighedsfuldt og forstandigt dem, der forsøger at virke som redskab for den nordamerikanske imperialismes aggressive politik over for den nationale uafhængighed og økonomi. Dette var en af de tanker, der blev fremhævet af Ricardo Alarcón, parlamentets præsident, på en pressekonference igår med udenlandske reportere og cubanske journalister. Loven om Beskyttelse af Cubas Nationale Uafhængighed og økonomi, som parlamentet lige har vedtaget, påpegede Alarcón, er et svar på den systematiske aggression, som vor republik er genstand for. Den begyndte i foråret 1959 med fordækte aktioner, der måtte afsløres mange år senere, da denne aggression mere og mere kom frem i det åbne og endda fandt udtryk i love og præsidentbeslutninger for endelig at kulminere sidste januar med bekendtgørelsen af foranstaltninger, som for at styrke blokadepolitkkken går til det yderste for at overtale private organisationer og borgere i Nordamerika til at bidrage til udførelsen af denne politik.

På spørgsmål fra de udenlandske journalister svarede han, at det er ikke bare er Cuba, der har set sig nødsaget til at gennemføre særlig lovgivning for at beskytte sin uafhængighed over for de foranstaltninger og aktioner, der er blevet vedtaget af den nordamerikanske Kongres. Sådanne love giver frihedsstraf og bøder til dem, der samarbejder på håndhævelsen af nordamerikanske love af eksterritorial karakter med henblik på at forværre blokaden. EU og latinamerikanske lande, for blot at nævne nogle eksempler, har vedtaget lovregler som modtræk.

Alle disse aktioner af ekstraterritorial karakter er udtrykkeligt blevet til for at skade Cubas uafhængighed. Det, som er sket fra begyndelsen af året, da USA's regering udbasunerede den usandhed, at de havde mildnet blokaden, til dags dato, er, at disse strafforanstaltninger er blevet forøget. Den nævnte bekendtgørelse var ikke andet end et desparat forsøg på at forplumre og føre bag lyset for at kunne give indtryk af forbedringer over for den tiltagende kritik fra det internationale samfund og inden for det nordamerikanske samfund selv - og på samme tid blive ved med at undertrykke dem i USA, der forsøger at udøve deres konstitutionelle rettigheder, argumenterede parlamentsformanden.

Han mindede også om, at det at have vedtaget Loven om Beskyttelse af Cubas Nationale Uafhængighed og økonomi er bevis på rolig og ligevægtig handling, idet der er gået 2 år, siden vi i 1996 med Loven om Sikring af Cubas Værdighed og Suverænitet offentligt tilkendegav , at der skulle udarbejdes en særlig lovgivning for at straffe handlinger, der var til gunst for gennemførelsen af den såkaldte Helms-Burton lov, blokaden, den økonomiske krig mod Cuba og andre lignende foranstaltninger, som allerede forefandtes, eller som USA's regering i fremtiden ville vedtage for at fremme eller udvikle sin aggressive politik mod vor nations fundamentale interesser, politisk og økonomisk. Og sådanne overgreb har taget til.

Som svar på andre spørgsmål fra udenlandske korrespondenter fremhævede han vort folks legitime ret til at forsvare sig mod det imperialistiske angreb, og han tog afstand fra visse af disse journalister, som ignorerer den imperialistiske aggression og arten af dens straffelovgivning. Alcarón mente, at mange af dem har tilbøjelighed til at være hyperkritiske over for ofret og opretholde den yderste taktfuldhed over for bødlen.

Se også Cubas forklaring for Menneskerettighedskommissionen.


Sti: USAs terrorbekæmpelse ⇐ Pressemøde ⇒ Cubas etpartisystem

Oversigt

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: Adgang [file] => /customers/0/4/0/geltzer.dk/httpd.www/cuba/art1.php [line] => 129 )